Redigeren & corrigeren

Tekst beïnvloedt het beeld van je lezers. Het is daarom meer dan belangrijk dat je verhaal goed leesbaar en verzorgd is, én perfect afgestemd op de doelgroep. Twijfel je nog over de juiste woordkeuze, indeling, stijl of opbouw? Of wil je documenten laten controleren op spelling? Laat Letterhuis je tekst corrigeren of redigeren. Een kritische blik van buitenaf helpt de puntjes op de i te zetten.

Zelfs het beste verhaal verliest zijn geloofwaardigheid als grammatica, spelling en stijl het laten afweten. Wij strijken die plooien graag glad.

Corrigeren

Bij corrigeren draait alles om het opsporen en verbeteren van taalfouten en grammaticale fouten. We nemen zowel spelling als interpunctie onder de loep.

Redigeren

Bij het redigeren van een tekst gaan we een stap verder. We beoordelen de tekst op leesbaarheid, zinsstructuur, variatie en doeltreffendheid van de gebruikte argumenten. Ook kijken we naar de opbouw, samenhang van alinea’s en de lengte van de tekst. Soms gebruiken we minder woorden om meer mensen te bereiken.

In contact met Letterhuis

Neem contact op